top of page

Summer Course 2023

Van maandag 17 tot vrijdag 21 juli 2023 zal de tweede Van Amsterdam Summer Course plaatsvinden in voormalig klooster Beukenhof in Biezenmortel (Noord-Brabant). De midweekcursus is bedoeld voor enthousiaste accordeonisten vanaf 14 tot 88 jaar, studenten accordeon en afgestudeerde accordeonisten. De cursus geeft je tijd om eindelijk eens goed de diepte in te duiken met een muziekstuk; om met gelijkgestemden eens over muziek en accordeon te spreken; nieuwe mensen en nieuwe muziek te ontdekken. Daarnaast is er op de Beukenhof een groot terrein waar je lekker kunt lezen, voetballen of tafeltennissen.
   
In deze vijf dagen krijgt iedereen les op zijn of haar niveau van Bjarke Mogensen, Jef De Haes en Vincent van Amsterdam.

Bjarke Mogensen is een groot solist en musicus uit Denemarken en we zijn heel blij dat hij onze internationale gast is. Bjarke soleert regelmatig met orkesten en is een geweldig en kleurrijk kamermusicus. Hij heeft langdurige en succesvolle samenwerkingen met componisten zoals Anders Koppel en Martin Lohse en brengt met grote regelmaat cd’s uit met romantische of hedendaagse muziek.

Dit jaar zal ook de Belgische accordeonist Jef De Haes het docententeam versterken en ook helpen met de organisatie. Als solist, docent en organisator van concerten en ensembles inspireert hij anderen om de ontgonnen rijkdom van het accordeon te ontdekken.

Algemeen

De kosten voor deelname aan de Summer Course bedragen € 545,-, hierbij inbegrepen zijn de volgende zaken:

 • Elke dag een groepsles.

 • Elke dag een privéles bij Bjarke Mogensen, Jef De Haes of Vincent van Amsterdam.

 • Daarnaast wordt iedereen aangemoedigd om elkaars lessen bij te wonen

Daarnaast: 

 • Volpension in het voormalige klooster de Beukenhof in Biezenmortel. Alle maaltijden zijn inbegrepen (in buffetvorm) en worden verzorgd door de Beukenhof.

 • Logies in de Beukenhof, in een meer-persoonskamer (een privékamer is mogelijk, hiervoor wordt een toeslag gevraagd, er is een beperkt aantal beschikbaar).  

Rooster

 • Maandag 17 juli tussen 10-11 uur verzamelen bij de Beukenhof.

 • Maandag 17 juli 11.30 uur opening en eerste groepsles. 

 • Maandag- vrijdag: groepslessen en privé lessen van Bjarke Mogensen, Jef De Haes en/of Vincent van Amsterdam

 • Vrijdag 21 juli: om 15:30 uur afsluiting met een presentatieconcert van alle deelnemers. Ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Indien er bij aankomst of vertrek een extra overnachting nodig is, neem dan contact op met de organisatie van de cursus voor de mogelijkheden. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden.  

Ervaring van Vera de Jong: 

In Juli 2021 kon ik deelnemen aan een accordeon driedaagse georganiseerd door Vincent. Wat een geweldige ervaring was dat!


Tijdens de summer course kregen we les van zowel Vincent als van Claudio Jacomucci. 
Ik speel nog niet zo heel lang (2 jaar bij de muziekschool) maar ik heb enorm veel geleerd en de lessen waren goed afgestemd op mijn niveau. 


Naast de lessen was er voldoende tijd om even een wandeling te maken of om te oefenen. 
De gezamelijke voetbalwedstrijd was hartstikke leuk en de accomodatie droeg bij aan het gevoel van jezelf onderdompelen in de muziek, hopelijk volgend jaar weer!

Rond de Kloosterhoeve is een groot terrein met verschillende mogelijkheden, dus naast het musiceren is het mogelijk om b.v. te voetballen of te tafeltennissen. Maar ook vele andere vormen van ontspanning zijn voorhanden. 

 

De organisatie gaat uit van een zelfstandigheid van de deelnemers, daarom staat de minimum leeftijd op 14 jaar. Bij een jongere leeftijd graag overleg met de organisatie over de mogelijkheden voor deelname (accordionweek@gmail.com).  

 

Mocht u alleen passief willen deelnemen als luisteraar aan de cursus, dan kan dat ook, neem contact op met de organisatie voor meer informatie. Email: accordionweek@gmail.com. U krijgt dan geen privé lessen, maar u kunt luisteren bij alle lessen die gegeven worden.

Recensie Lowie Vercammen - excerpt

Summercourse met Vincent van Amsterdam en Claudio Jacomucci, eerste editie (2021)


[...]''verplaatsten we ons direct naar het Beukenhof, in Biezenmortel. Deze locatie was dan ook ons prachtig verblijf de komende dagen voor de lessen. We kregen elke dag zowel van Vincent als van Claudio masterclass en zo georganiseerd dat we de kans hadden om ook naar al de rest van de accordeonisten te gaan luisteren. Het was een enorme verrijking die beide lesgevers qua input gaven, heel divers en muzikaal.
[...]
Er waren ook lekkere maaltijden voorzien om ons krachten te geven tijdens het oefenen. Er was ook ruimte om even te ontspannen en dat deden we dan met een partij voetbal of een avondje bij kletsen in de sofa met een biertje. De sfeer was weeral geslaagd! 
Na de intense masterclasses was er voor iedere accordeonist de mogelijkheid om zijn/haar evolutie te laten horen tijdens het slotconcert. Het is leuk om te horen dat op zo een korte tijdspanne toch zo veel nieuwe input kan getoond worden aan het publiek.

Ik ga zeker nog deelnemen aan de cursus en raad het iedereen van harte aan! ''

In het kort

Cursusprijs Summer Course accordeon te Biezenmortel:  €545,-

 • Leerlingen tussen 14 en 25 jaar oud krijgen € 50,- korting   

 • Toeslag voor een privékamer €120,-  

 • Bedragen inclusief BTW 

Adres: Beukenhof - Capucijnenstraat 44 - 5074PJ Biezenmortel

Voor vragen mail: accordionweek@gmail.com

Summer Course English

Summer Course 2023 - English Version 

The 2nd edition of Accordion Summer Course will be taking place from the 17th until the 21th of July once again in Biezenmortel (NL) . This course is intended for enthusiastic accordionists from the age of 14, for both young pupils, aswell as conservatory students, alumni and adult students.    

We are very honoured to welcome our guest professor Bjarke MOGENSEN, who is currently one of the most prestigious accordionists in Denmark.
He is a frequent soloist, performs regularly with the best Danish orchestras, and he is also a very well known chamber musician.   
Besides host and teacher Vincent VAN AMSTERDAM, Jef DE HAES from Belgium will also be teaching.

Participants will get private lessons every day from Vincent VAN AMSTERDAM and/of Bjarke MOGENSEN and/of Jef DE HAES, adapted to their playinglevel and needs.
Besides private, all participants will also get group lessons.

 

General information

The costs for this Summer Course are € 545,- , these include: 

 • Every day grouplessons and individual lessons.

 • Full board in the former monastery ‘’De Beukenhof’’ in Biezenmortel. All meals are included, cooked by the monastery and served as a buffet. 

 • A shared bedroom in the ‘’Kloosterhoeve’’. (For an extra fee (limited) private bedrooms are available. 

 • Conservatory students will recieve a € 50,- discount 

Everyone is encouraged to attend the private lessons of others.

Schedule

 • Monday 19 July, arrival at the Kloosterhoeve between 10 and 11 o’clock

 • Monday  19 July, at 11.30 o’clock, start of the masterclass week with the first group lesson will take place. 

 • Monday till Friday: every day a group lesson and a private lesson with either Bjarke Mogensen, Jef De Haes and/or Vincent van Amsterdam. 

 • Friday 23 July: at 15:30 o’clock there will be a closing ceremony and a presentation concert given by all participants. This is a public event

 • The minimum age requirement is 14y old. (In some cases it is possible to make an exception by contacting the organisation (accordionweek@gmail.com))

 • If you need an extra night due to travelschedule, please contact te organisation (accordionweek@gmail.com)
  The premise around “De Beukenhof” is very spacious and full of possibilities to relax

 • Feel free to contact us for any questions.  If you are interested you can also only attend the group lessons.

In short

Total costs  for the Summer Course in Biezenmortel: € 545,- 

 • Conservatory students will recieve a € 50,- discount 

 • Extra fee for a private bedroom € 120,- (limited availability)

 • All prices include VAT

Adress: Beukenhof - Capucijnenstraat 44 - 5074PJ Biezenmortel

 

For more information or questions: accordionweek@gmail.com

bottom of page